Roletne su jedna od najboljih zaštita unutrašnjosti vaše kuće od sunca kao i neželjenih pogleda. Osim toga, roletne obezbjeđuju i zvučnu izolaciju prostora u određenoj količini. Prednost roletni je i u mogućnosti električnog daljinskog upravljanja, što značajno podiže standard, te mogućnost potpunog zamračenja prostora.

Najprodavanija vrsta roletna je standard roletna. Uz njenu funkcionalnost, koja je isto kao kod svih roletna, odlikuje je prije svega cjenovna pristupačnost.

Ormarić roletne je sastavljen iz dva dijela: zadnjeg i prednjeg servisnog poklopca koji je ukrivljen pod uglom od 45°.


Presjek roletne i ugradnja                                   Presjek roletne

 


Roletna standard                                   Roletna standard sa komarnikom

Ukoliko s roletnama želimo utjecati na ljepši vanjski izgled objekta, predlažemo predprozorske vidljive poluoble roletne. Ormarić roletne je sastavljen iz dva dijela (ALU lim): iz zadnjeg, koji je isti kao većina roletni, i prednjeg zaobljenog dijela koji služi i kao servisni pokrov.


Presjek roletne i ugradnja                                   Presjek roletne

 


Roletna poluobla                                   Roletna poluobla sa komarnikom

Među najsavršenije predprozorske vidljive rolete spada sasvim sigurno roleta obla, jer sa svojim oblikom dodatno pridonosi ljepšem vanjskom izgledu. Ovalni ormarić rolete zajedno s prozorom i fasadom oblikuje završnu cjelinu objekta. Ovalni ormarić je sastavljen iz tri dijela: zadnjeg, gornjeg i prednjeg servisnog pokrova, a svi su izrađeni iz ekstrudiranog aluminija, što roleti daje dodatnu čvrstoću i ljepši izgled.


Presjek roletne i ugradnja                                   Presjek roletne

 


Roletna obla                                   Roletna obla sa komarnikom

Ukoliko želimo zasjeniti prostor s roletnama tako da što manje utječemo na vanjski izgled objekta, idealno su rješenje podfasadne predprozorske roletne.

Predprozorske podfasadne roletne se ugrađuju na objekt nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, zbog toga je taj tip prikladniji za novogradnje, budući da je potrebno već prethodno planiranje. Ukoliko ne želimo da nam roletna ne seže u svijetli dio prozora, važno je da imamo mogućnost roletnu dignuti iznad prozora, a to riješimo tako da prethodno napravimo zub u prozorski nadvoj ili ugradimo prozor usporedno s vanjskim dijelom zida.

Predprozorska podfasadna roletna je prekrivena fasadom, tako da se sa strane ista ne (odnosno zanemarivo malo) vidi. To znači da je idealno rješenje za slučajeve kad s njima ne želimo bitno utjecati na vanjski izgled objekta. Donji servisni pokrov je kod svih predprozorskih podfasadnih roletni iz ekstrudiranog aluminija, što roleti daje još posebnu čvrstoću.

Nudimo vam dvije vrste predprozorskih podfasadnih roletni: PODŽBUKNA 90° i PODŽBUKNA 20°.

Obe vrste roletna moguće je naručiti u različitim izvedbama:

   - s ALU lamelama punjenim
   - s poliuretanskom pjenom ili PVC lamelama
   - s integriranim rolo komarnicima ili bez
   - s ručnim upravljanjem (automat), s upravljanjem preko MC palice ili električnim upravljanjem
   - u različitim kombinacijama boja lamela, ormarića, vodilica i završne letvice


    Podfasadna 20°                                                      Podfasadna 90°

S elektromotornim pogonom izbjegavamo gubitak topline koji nastaje zbog otvora za mehanički prijenos upravljanja. Kod osnovne izvedbe elektropogona sjenilo upravljamo preko prekidača, a kod udobnijeg načina uz pomoć daljinskog upravljača, što zahtijeva upotrebu elektromotora s ugrađenim prijemnicima, a to istovremeno daje brojne mogućnosti upravljanja.

Možemo upotrijebiti daljinske upravljače koji upravljaju određen broj sjenila ili vremenske satove koji omogućuju namještanje podizanja ili spuštanja sjenila u određen sat ili dan. Žaluzine opremljena s elektropogonima možemo jednostavno povezati i s centralnim nadzornim sistemom koji su sastavni dio inteligentnih kuća.
   Upravljanje preko
daljinskog upravljača


                                         Upravljanje preko daljinskog upravljača
                                      s mogućnošću priključka programskog sata

S roletama možemo prilično povećati protuprovalnu zaštitu. U sve naše rolete ugrađujemo osnovne sigurnosne opruge koje otežavaju dizanje rolete s vanjske strane. S dodacima kao što su zatvarači i protuprovalne opruge postižemo visok stupanj sigurnosti vaših prozorskih otvora.

Sigurnosna opruga – sve rolete iz našeg proizvodnog programa sadrže osnovne čelične sigurnosne opruge koje otežavaju dizanje rolete u spuštenom položaju.

Zatvarači – najjeftinije postižemo protuprovalnost na roletama s jednostavnim zasunima - zatvaračima u završnoj letvici s utorom, koji ručno razmaknemo kad je roleta u donjem položaju (ova varijanta se ne smije upotrijebiti na roletama s pogonom na elektromotor).

Protuprovalne opruge – najelegantnije protuprovalnost postižemo s posebnim protuprovalnim oprugama koje se namještaju umjesto čeličnih. Mogu se namjestiti na oba tipa osovina (40 i 60 mm). Prednost ovog sustava je u tome da se rolete zaključavaju automatski kad ih spustimo u donji položaj (bez otvaranja prozora i svaki put ponovnog zaključavanja). Protuprovalne opruge se mogu upotrijebiti samo na roletama s pogonom na monokomandu ili elektromotor.

Stolarija SAP by nolimit