RolaPlus, multifunkcionalni box-sistem roletni, život čini lakšim u svakom smislu i time je pravi odgovor za svaku situaciju i različite načine instalacije, bilo da se radi o staro ili novogradnji.

Same lamele pri tome mogu biti ili od PVC-a ili od aluminija, što predstavlja dodatnu sigurnost. Ne treba posebno isticati da je lamele moguće dobiti u različitim bojama, dekorima ili eloksažama, kako bi se što bolje uklopile u izgled samog prozora, odnosno objekta.

Ono što nudi RolaPlus, pored sistema roletni je i jedinstven sitem zaštite od insekata, koji savršeno zatvara cijeli sistem RolaPlus u skladnu cjelinu.

Specijalno razvijena kutija za roletne od PVC-a, koja odgovara zahtjevima novogradnje. Može se pokriti iznutra kao i spolja. Alternativno se može ugraditi iza zuba horizontalnog serklaža. Revizioni otvor prema dole omogućava optimalni pristup unutrašnjosti kutije. Sistem idealno odgovara proizvodnji visokih elemenata. Dodatno se pruža mogućnost ugradnje rolo-zaštite od insekata. Unutrašnjost kutije ima kosinu sa nagibom prema vani. Pomoću nje, prilikom otvaranja roletni, izlazi voda napolje, koja se nakupila prilikom namotavanja roletne.

Obilježja:

  • Može se pokriti i vanjska i unutrašnja strana
  • Revizioni otvor prema dole
  • Velika stabilnost pomoću spojenih uglova kutije
  • Kišnica se pomoću kosine, sa nagibom prema vani, sigurno provodi napolje
  • Brza i jednostavna montaža pomoću uklapanja
  • Pristupačna rolo-zaštita od insekata, koja se lako montira
  • Svi PVC-profili su umjesto olovom stabilizirani „greenline“ kalcij-cink stabilizatorom, koji ne zagađuje okolinu

Maksimalna širina:
RolaPlus ugradbena kutija za novogradnju - 3000 mm.

Maksimalna visina plašta:
(do donje ivice RolaPlus ugradbene kutije)

   Kutija Visina/Širina   Z 52, 60 mm Lamela
250/260 ca. 2500 mm
Stolarija SAP by nolimit