Firma SAP se nalazi u Sanskom Mostu, jedinom gradu u BiH čija općina ima devet rijeka, a grad se nalazi na površini od 12,90 km2, te općina na površini od 781 km2. Sanski Most sa okolinom se nalazi u srednjem toku rijeke Sane sa osloncem na planinu Grmeč, na zapadu i planine Mulež na istoku. Kroz općinu Sanski Most protiče rijeka Sana i osam riječica Sanica, Dabar, Zdena, Bliha, Majdanska rijeka, Japra, Sasina, Sasinka i Kozica. Na Sanskom području ima nekoliko kraških vrela koji su istovremeno i izvori riječica, Saničko vrelo, Dabarsko vrelo i vrelo Zdene.

 

Godine 1989. kao samostalni poduzetnik Jakupović Sead počinje sa izradom građevinske ALU bravarije gdje ostvaruje zapažene rezultate po Sanskom Mostu, Prijedoru, Bosanskoj Dubici itd. Sticajem okolnosti izbija rat u BiH gdje to preduzetništvo prestaje sa radom do 1996. godine.


Godine 1996. pokreće novi privatni biznis, ali u smjeru staklarstva, da bi godine 2005. firmu preregistrovali u proizvodnju plastične stolarije, aluminijumske bravarije, garažnih sekcionih vrata, stakla i ostalo. Od tad firma niže poslovne rezultate i do sada upošljava 25 radnika koji su višegodišnju praksu sticali proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije i AL bravarije koristeći kvalitetne Njemačke materijale, okove i sl. Širenjem posla firme rasla je naša proizvodnja među kupcima širom BiH. Godine 2010. počinjemo sa izvozom građevinske stolarije u ostale zemlje Njemačka, Austrija, Švicarska, Francuska, Slovenija, Italija, gdje smo jako dobro zapaženi, da bi godine 2014. već polovicu svoga prometa ostvarivali u zemljama u inostranstvu.


Sve vrijeme koristimo najsavremenije materijale u izradi same stolarije, poznatih renomiranih svjetskih proizvođača profila, kao što su TROCAL, KBE, FEAL, ALUMIL itd. Proizvodimo sve vrste i dimenzije prozora sa i bez roletni, vrata, izloga, ovješenih staklenih fasada, zimskih vrtova, višenamjenskih kioska, poslovnih objekata, unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica. Fabrika posjeduje certifikate o svim sistemima sa kojima radimo. Rezultati proizvodnog programa su proizvodi od provjerenog kvaliteta sačinjeni od visokokvalitetnih repromaterijala. Naši proizvodi se odlikuju izuzetno privlačnim dizajnom, jednostavnim otvaranjem, protuprovalnom zaštitom, izuzetno visokim stepenom zvučne i toplotne izolacije, jednostavnim održavanjem, kao i izuzetnom trajnošću. Uz kvalitetne proizvode i stručan tim uposlenih nastojimo vam ponuditi i najbolja rješenja za Vaš objekat, tako da je prvi i osnovni prioritet ovog preduzeća zadovoljan kupac.

Stolarija SAP by nolimit