NUTRAL izolaciona stakla su namijenjena za visokokvalitetna, toplinski ekonomična ostakljenja građevinskih objekata. Ovo su topla stakla koja drastično smanjuju gubitke toplote.

Proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina koja na svojoj površini imaju specijalni, osjetljivi nanos metalnih oksida. Obrada ovih stakala je zahtjevna i ne dozvoljava dodirivanje metaliziranih nanosa rukama niti tvrdim predmetima. Rubni sloj ovog stakla mora se brusiti kako bi se obezbijedilo prijanjanje vanjskog brtvila za staklo. Bez brušenja ovo staklo bi brzo stradalo.

Međustakleni prostor se može kombinovati sa lajsnama debljine 6, 9, 12, 14, 15, 16, 18, 20, 26 i 32 mm a može se dodatno puniti gasovima argon i krypton. Maximalna dimenzija stakla je 3500x2500 mm a maximalna težina koju može podnijeti rubno zaptivanje je 300 kg.

Karakteristike ovog stakla su sljedeće:

  • Propustnost svjetlosti je LT>70 %, znači da veoma malo zamračuje prostor, propušta veliku količinu svjetla,
  • Propustnost energije g>50 %, znači da obezbjeđuje pozitivnu energetsku bilancu, omogućuje korištenje besplatne sunčeve toplotne energije u prostoru,
  • Reprodukcija boja >97%, znači da je skoro neutralno po osnovu pogleda kroz njega,
  • Ug vrijednost (toplotni gubici, zaštita od hladnoće) minimalno 1,1 W/m2K, u odnosu na 2,9 W/m2K za staklo 4+16+4, znači da je u odnosu na klasična izo stakla bez premaza spriječen gubitak toplote preko 60%. Veći napredak je postignut uvođenjem premaza na staklima nego što je bio napredak uvođenjem klasičnog izo stakla.

Koristimo najsavremenije materijale u izradi same stolarije, poznatih renomiranih svjetskih proizvođača profila, kao što su TROCAL, KBE, FEAL, ALUMIL ...

Stolarija SAP by nolimit