Izolaciona stakla KLASIK su stakla proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina. U odnosu na dotadašnje jednostruko ostakljenje, ova stakla su započela revoluciju u izolativnim karakteristikama stakla. U ova stakla se mogu kombinovati sva monolitna stakla uz primjenu lajsni koje mogu biti 6, 9, 12, 14, 15, 16, 18, 20, 26 i 32 mm.

Maximalna dimenzija KLASIK stakla je 3500x2500 mm a maximalna težina koju može podnijeti rubno zaptivanje je 300 kg.

Za stakla koja imaju procenat apsorpcije ( u tabeli označeno kao EA – Energy absorption), veći od 50%, obavezno je kaljenje stakla zbog rizika od pucanja usled pregrijavanja (termički šok). Ovdje spadaju uglavnom obojena stakla (Parsol).

Rosa (kondenzacija) na unutrašnjoj površini stakla je fizikalna pojava koja se dešava kada su zadovoljeni odgovarajući uslovi vlažnosti unutrašnjeg zraka i niska temperatura stakla. Rosa na staklu nije znak neispravnog stakla i ne može biti predmet reklamacije.

Koristimo najsavremenije materijale u izradi same stolarije, poznatih renomiranih svjetskih proizvođača profila, kao što su TROCAL, KBE, FEAL, ALUMIL ...

Stolarija SAP by nolimit